PODIJELI
Smartphone Apps

Za SEO znalce i ovisnike o optimizaciji, napravili smo listu korisnih aplikacija za optimizaciju tražilica. Ove besplatne aplikacije za Android će vam pomoći da u svakom trenutku pratite svoje statistike i imate ključne uvide u određene segmente kada se nađete na sastanku sa klijentom, a daleko od svog računala. Krenimo!

SEO Keyword Tool za Google

SEO Keyword Tool

Često na sastancima sa potencijalnim klijentima morate znati koje su to ključne riječi koje bi vašem klijentu donijele znatnu posjetu i, na kraju krajeva, prodaju i zaradu. Ako vam vaše računalo ili laptop na kojem imate već ovaj alat nije pri ruci, onda definitivno preporučamo instalirati ovu besplatnu aplikaciju za Androide.

Jednostavno unesite riječ ili izraz karakterističan za klijentovo poslovanje ili uslugu i dobit ćete približan broj koliko je upravo ta riječ ili izraz tražen na Google-u na mjesečnoj, čak i godišnjoj bazi.

Usporedili smo brojke i vrlo su slične Google-ovom Keyword Planner-u, ali ne i iste. Ovaj SEO alat za ključne riječi također pokazuje rezultate i statistike za ključne riječi u odnosu na šest drugih koji se usko podudaraju sa vašima. Na primjer, ako unesete ključnu riječ “zapečeni grah”, aplikacija će vam dati i mjesečne podatke pretraživanja za “zapečeni grah recept”, “kako napraviti zapečeni grah” i druge slične fraze koje odgovaraju vašoj.

Aplikacija je podešena za US pretrage, ali vrlo jednostavno možete promijeniti zemlju kada unesete željenu ključnu riječ.

Ova aplikacija se može pokazati korisnom i ako se slučajno nađete na party-u sa drugim geek-ovima poput vas (što se dogodilo u mom slučaju) gdje možete briljirati činjenicama i unijeti malo humora u razgovor poput “Wow, Martini ima samo 60,500 mjesečnih pretraga na Google-u!”.

SEO i Link Analyzer

SEO i Link Analyzer

SEO platforma Searchmetrics nudi SEO i Link Analyzer aplikaciju. Koristeći isti API kao i alat Searchmetrics koji koristite na računalu, možete analizirati pozicije web stranice na određenoj tražilici, identificirati linkove pojedinih domena te pratiti signale društvenih profila i medija.

Kada želite brz pregled pozicija ključnih riječi neke stranice jednostavno otvorite ovu aplikaciju. Izvješća koja ćete dobiti su lijepo oblikovana i “user-friendly”.

SEO i Link Analyzer je besplatan za korištenje, čak i ako niste pretplatnik Searchmetrics-a.

SEO SERP Mojo Rank Tracker

SEO SERP Mojo Rank Tracker

Ovaj alat prati povijest pozicija ključnih riječi za Google, Yahoo i Bing. Ova atraktivna aplikacija omogućuje vam pregled i preuzimanje izvješća o pozicijama ključnih riječi. Besplatna inačica omogućava rezultate naograničenog broja ključnih riječi za neograničen broj URL-ova.

Također u ponudi imate i Pro verziju čija je cijena $3,99 s kojom imate više mogućnosti i automatske provjere ažuriranja pozicija, tako da možete imati svakodnevno ažuriranu tablicu pozicija čim otvorite aplikaciju.

Sinium SEO Tools

Sinium SEO Tools

Za više SEO alata u jednoj aplikaciji, odaberite Sinium SEO aplikaciju.
Mogućnosti koje ćete dobiti s ovom app:

  • Mobile-Friendly Test – Slavan Google-ov API za provjeravanje da li su stranice mobile-friendly i da li se prikazuje klijentova stranica u mobilnim rezultatima pretraživanja.
  • Izvorni kod (Source code) – Prikazuje izvorni kod za pojedine URL-ove.
  • Spider Simulator – Pokazuje metapodatke kao što su meta tags i meta descriptions i linkove na stranici za bilo koji URL
  • Status servera (poslužitelja) – Prikazuje statistike servera
  • Website Speed Test – Brzina website-a je danas ključan faktor kada govorimo o pozicioniranju, stoga ova opcija uvelike olakšava mogućnost da klijentu prezentirate ako mu je stranica spora.
  • Domain Tools Kategorija – Informacije o registraciji domene, hosting, IP adresu itd.

Googleov Android Apps za Pretraživanje

Google ne nudi nikakve Android aplikacije posebno za SEO, ali postoje neke Googleove aplikacije koje se odnose na optimizaciju, a koje možete koristiti na vašem pametnom telefonu.

  • Google Analytics – web app za najlakše praćenje SEO performansa. Google Analytics aplikacija za Android slično nudi neke visoke razine izvješća koji vam mogu dati podatke koje trebate u kratkom vremenu. Možete postaviti vremenski raspon i filtrirati rezultate organske pretrage te pretrage po ključnoj riječi.
  • YouTube Creator Studio – Sjetite se, YouTube je najveći video search engine koji danas postoji. Upravljanje YouTube kanalom dok ste daleko od vašeg računala, uključujući i kanal i video statistike, mogućnost ažuriranja pojedinosti videozapisa, komentiranje, i još mnogo toga je važno ako vaš klijent ima relevantan posao za koje bi bilo korisno da ima svoj vlastiti YouTube kanal..
  • Google My Business – Pobrinite se da je posao vašeg klijenta vidljiv u Google pretraživanju i kartama. Provjerite i ažurirajte podatke o njegovoj tvrtki za više lokacija i pratite statistike lokacije.

Izvor naslovne fotografije – Marketing Land

PODIJELI