PODIJELI

Svakodnevno čujete za IT, ali niste sigurni šta sve taj pojam podrazumijeva? Čuli ste da posao u IT svijetu donosi veliku zaradu, ali ne znate da li biste vi u njemu mogli da se snađete? Sada, za samo 5 minuta možete saznati da li ste rođeni za neku od IT profesija i šta vam je potrebno da bi se njom bavili.

Uradite besplatan 5-minutni test ITAcademy i otkrijte da li je IT karijera pravi izbor za vas.

Kratak test koji rješava sve dileme

Ako ste i sami poželjeli da budete jedan od IT stručnjaka koji mogu da biraju na koji oglas za posao će da se prijave, ali niste sigurni da li IT karijera odgovara baš svim vašim očekivanjima i interesovanjima, 5-minutni test će vam riješiti sve nedoumice.

Odgovarajući na 14 pitanja u vezi sa vašim trenutnim statusom, željama i ciljevima, za maksimum 24 sata saznaćete da li u sebi krijete IT genija, kao i koja IT specijalnost je vaš skriveni talenat.

Stručna procjena je potpuno besplatna, a rezultati vam mogu umnogome pomoći u vašim daljim planovima za usavršavanje i uspješno usmjeravanje. Ako ste neiskusni u IT poslovima, a dobijete pozitivne rezultate na ovom testu, vrijeme je da se posvetite savladavanju znanja za programera, web ili grafičkog dizajnera, razvoj aplikacija itd. Ako pak već posjedujete određeno iskustvo, onda će 5-minutni test samo potvrditi vaš životni izbor. Koji god rezultat da vas čeka, samo 5 minuta vas dijeli od otkrića pravog puta za vas.

Slika-3 (1)

Popularnost IT zanimanja veća iz dana u dan

Interesovanje za IT raste ne samo kod poslodavaca već i kod onih koji traže posao, jer u IT sektoru ne samo da neće nimalo čekati na posao, već će zarađivati i do dvije hiljade KM mjesečno.

Prema podacima portala plata.ba, softverski inžinjeri mjesečno zarađuju u prosjeku između 1.560 KM i 1.800 KM. Menadžeri projekata sferi IT-ja i IT specijalisti su plaćeni 1.750 KM, dok IT manadžer zaradi prosječno oko 1.700 KM, a IT projektni manadžer 1.900 KM.

Pored zavidne zarade, IT stručnjaci mogu da kreiraju sopstveno radno vrijeme, kao i da obavljaju svoj posao od kuće i budu isto uspješni kao i dok rade u kancelarijama (nerijetko i uspješniji).

Ukoliko biste i sami željeli da spojite rad od kuće, visoku zaradu i brzo napredovanje, uradite ovaj 5-minutni test i za najviše 24 sata očekujte stručnu procjenu svojih IT predispozicija, potpuno besplatno.

PODIJELI