PODIJELI

Jasno je da će neki sadržaji dovesti do toga da ti isti korisnici otvore novčanik radi nečega što do sada možda nisu niti primijetili. I što im možda uopće ne treba.

Oni koji kažu da će Facebook propasti vjerojatno nemaju pravo. To nije zato što je sigurno da će se korisnicima zauvijek sviđati ova društvena mreža, nego zbog činjenice da je u Facebooku puno “posla” – tvrtki i brendova koje putem njega zarađuju te privlače korisnike i kupce.

No, ova društvena mreža, tj. tvrtka, pronašla je način kako im pomoći da ih privuku još više, a time i sebi povećaju zaradu od oglasa koje tvrtke i mediji plaćaju kako bi ih se više uočilo, pa i na vašem Newsfeedu, piše Digital Trends.

Radi se, naime, o promjeni kod pravila o tome što se smije reklamirati, a to sada obuhvaća sav sadržaj, od fotografija, teksta, gifova i videa, pa do uživog prijenosa.

Video sadržaji su ove godine već najavljeni kao trend na društvenim platformama, a kojem korisnici ne mogu odoljeti, pa čak i do mjere da će više dijeliti takve sadržaje, iako su primjerice oglašavački, nego objavljivati detalje iz svog privatnog života.

To otvara nova vrata tvrtkama da upravo više ‘guraju’ video materijale jer će od njih dobiti više. Brojne statistike već sada pokazuju prednost video sadržaja kod korisnika, konkretno – daleko će više osoba kliknuti na video ili prijenos uživo nego, kao do sada, na tekstualne i fotografske sadržaje.

U Facebooku navode da je ovo način da se zapravo tvrtke i mediji približe svojim korisnicima kako bi do njih dovodili korisne informacije i sadržaje koje i sami žele ili trebaju. Ipak, jasno je da će neki sadržaji upravo putem oglasa dovesti do toga da ti isti korisnici otvore novčanik radi nečega što do sada možda nisu niti primijetili. I što im možda uopće ne treba.

IzvorN1
PODIJELI