PODIJELI

Jedan od najinovativnijih pametnih telefona koji je predstavljen ove godine je svakako LG G5. Modernog dizajna, odličnih specifikacija, odlične kamere, jedinstveni modularni sistem.

Nažalost, svaki novi telefon ima i neki problem sa kojim korisnici moraju da se izbore. LG G5 nije izuzetak.

Ekipa sajta Digital Trends je sastavila listu tih problema kako bi korisnici znali na šta treba da obrate pažnju.

„Curenje“ pozadinskog osvjetljenja – Pojedini korisnici su prijavili problem sa ekranom. Neki od njih čak kažu da je ovo „curenje“ svjetlosti toliko primjetno da je neprihvatljivo. Ukoliko niste sigurni da li i vaš telefon ima ovaj problem, možete to testirati Backlight Bleed test apliakcijom.

Nedostatak „fioke“ sa aplikacijama (App Drawer) – Odmah nakon prvog uključivanja telefona primijetićete da nedostaje fioka sa aplikacijama. Ovaj „problem“ možete reštiti tako što ćete instalirati neki Launcher sa Google Play prodavnice.

Brzo punjenje ne radi kako bi trebalo – LG G5 podržava Quick Charge 3.0 tehnologiju, ali izgleda da postoje nedoumice kako ona funkcioniše. Tehnologija je dizajnirana tako da bateriju telefona od 0 do 80 procenata puni nekih 30 do 35 minuta. Kada dođe do 80 posto, baterija se puni sporije. Ukoliko primijetite da se telefon ne puni brzinom kojom bi trebalo, proverite da li koristite odgovarajući USB kabl i punjač koji je sertifikovan od strane Qualcomm-a.

Notifikaciono svjetlo ne radi stalno – Nekoliko korisnika je prijavilo i ovaj problem. Ono bi trebalo da radi na fabričkim aplikacijama, ali moguće je da na nekim aplikacijama trećih strana neće raditi.

Loše trajanje baterije – Još jedan problem na koji su korisnici naišli. Mada, imajte na umu da se prvih nekoliko dana baterija troši brže zbog preuzimanja i instaliranja aplikacija.

Telefon ne reaguje na komande baš najbolje – Ukoliko primijetite da telefon „koči“ i da je u nekim trenucima nemoguće upravljati njime pokušajte da ga restartujete. Takođe, provjerite da li ste sve instalirane aplikacije ažurirali na najnoviju verziju.

Problem sa Bluetooth konekcijom – Neki korisnici su prijavili da im se javlja problem kada žele da povežu Bluetooth dodatnu opremu sa telefonom. Naki koji su pak uspjeli da povežu ove dodatke, kažu da nakon određenog vremena konekcija „puca“.

Problem sa GPS-om – Određeni broj korisnika nije uspjelo da pokrene GPS.

Pretjerano grijanje uređaja – Veliki broj korisnika LG G5 telefona se žali i na ovaj problem. Ovo je očekivano prvih nekoliko dana, ali, ukoliko se problem javlja i nakon tog perioda bilo bi pooželjno da u opcijama podešavanja provjerite šta je uzrok. Možda je potrebno uraditi i factory reset.

IzvorMondo.rs
PODIJELI