PODIJELI

Imati odličnu aplikaciju za prevođenje na svom smartphone-u za svoje potrebe je vrlo važno. Ekipa ITportala je isprobala neke aplikacije i sastavili listu nama najboljih aplikacija za prijevode za Android. Krenimo!

Najbolja aplikacija za prijevod izvan mreže i interneta (offline) – Microsoft Translator

AndroidPIT hello appMicrosoft je skočio u Android vode sa svojim jednostavnim i sofisticirane aplikacijama, a Microsoft Translator je jedna od popularnijih. Ova aplikacija je dizajnirana za izvanmrežno (offline) korištenje i podržava čak 42 jezika. Preuzimanje aplikacije je jednostavno, no svaki jezik se treba skinuti pojedinačno (što znači da nećete imati na vašem pametnom telefonu hrpu jezika koje nikada nećete koristiti već samo one koje vam u tom trenutku trebaju), a za svaki jezik će vam trebati oko 200 MB, no jednom kad ju skinete moći ćete koristiti aplikaciju i kada ste izvan dosega svoje mreže, što je posebice korisno ako puno vremena provodite na putu. Sučelje za Microsoft Translator je praktično i dobro dizajnirano. Kada otvorite aplikaciju daje vam se na mogućnost četiri tipke za brzi pristup. Možete odabrati “Speechb” (glasovni) prijevod, prijevod preko tipkovnice ili dvosmjerni prijevod. Iako je sučelje puno ljepše nego kod  većine ovakvih aplikacija, Microsoft Translator nije svestrana aplikacija. Ne postoje opcije za instant prijevode većih tekstova, a ako vam je važna ova značajka – čitajte dalje. Aplikacija podržava Android Wear, što vam može omogućiti brz pristup prijevodu koje recimo druge aplikacije ne mogu.

Najbolja aplikacija za prijevod svega – Google Translate

ANDROIDPIT google translate 1Ako trebate aplikaciju za prijevod koja radi sve što je potrebno – plus stvari koje nikada niste mislili da vam trebaju – onda je Google Translate pravi izbor za vas. Radi s bilo kojom drugom Android aplikacijom, tako da možete brzo prevesti tekst u WhatsApp-u, Facebook Messenger-u, Evernote-u, Google Chrome-u, Freedly-u, itd Ako trebate solidnu aplikaciju za višenamjensko prevođenje, Google Translate je vaša najbolja opcija. Funkcija prevođenja trenutno podržava 90 jezika, koji su također podržani ako želite da uslikati neki tekst i da ga se prevede. Dvosmjerni automatski glasovni prijevod je ograničen na 40 jezika. Zgodnih osobina Google Translate-a je opcija kamere i prijevoda, koja odmah prevodi tekst koji ste uslikali, recimo rasporede javnog prijevoza, znakove upozorenja, izbornike i još mnogo toga. Veličina ili font teksta ne smeta, Google Translate će ga odmah prevesti. Ova funkcija je ograničena na 26 jezika, a radi nevjerojatno dobro, a vi ćete biti zaprepašteni rezultatima i njegovim opcijama.

Najbolja aplikacija za prijevod uz prepoznavanje glasa – Translate Voice

AndroidPIT translator apps 2

Translate Voice ima najbolje prepoznavanje glasa od bilo koje druge aplikacije za prevođenje koje smo mogli pronaći. Možete reći riječ ili pročitati cijeli odlomak, a aplikacija drži korak s vama. Uspješnost prijevoda ovisi o sposobnosti za prepoznavanje glasa vašeg pametnog telefona tako da rezultati mogu varirati. Ova aplikacija je osobito korisna kada ste u socijalnim situacijama u kojima je tipkanje nepraktično. S Translate Voice, možete reći fraze i onda reći prijevod na glas drugoj osobi. Aplikacija je ograničena po broju fraza stoga ako vam treba nešto što je temeljitije u svojim usluge prevođenja, vjerojatno biste trebali probati jednu od ostalih aplikacija za prevođenje.

Najbolja aplikacija za prijevod po jednostavnosti korištenja – Easy Language Translator

androidpit best translation appsAko želite brz prijevod na jednostavnom sučelju onda je Easy Language Translator aplikacija za vas. Ova app je idealna za početnike i ima samo dvije funkcije za prijevod – tipkanje i govor – i obje opcije nude prijevod vrlo brzo. Gumbi su relativno veliki i dobro označeni što olakšava rad. Aplikacija ima samo nekoliko funkcija, ali to je ono što ga čini jednostavnim i lakim za korištenje. Tvorničke postavke su user-friendly, ali možete ih prilagoditi da bi vas aplikacija što bolje služila. Ima 10 veličina fonta i šest tema, možete odabrati onaj koji vama najviše odgovara.

Najbolja aplikacija za prijevod pojedinih riječi: PONS

ANDROIDPIT google translate 5PONS Online Dictionary je online rječnik koji vam daje opis riječi (osim samog prijevoda) njihovo značenje i primjere korištenja. PONS je također dobar za pronalaženje i prevođenje fraze u kojima koristite određenu riječ, predlaže promjene izraza za trenutni (ako je to moguće) što vam daje mogućnost da bolje razumijete određene riječi na oba jezika. Na sličan način funkcionira i ovaj hrvatsko engleski rječnik koji je besplatan i također nudi mogućnost prevođenja preko 700.000 riječi, izraza, fraza i rečenica.

Piše: Maja Horvat/Androidpit

PODIJELI