PODIJELI

 

Netflix je vodeća internet televizijska mreža u svijetu koja emituje najbolje filmove, serije, dokumentarce i crtane filmove, ali je do sada bio dostupan samu na području Sjeverne i Južne Amerike, Kariba, te nekim dijelovima Evrope.

Sada otvara nova tržišta poput Indije, Južne Koreje ili Rusije. Bit će to ogroman iskorak za Netflix, koji je do sada imao ograničen prostor djelovanja.

“Danas smo svjedoci rađanja nove globalne internet TV mreže. Od sada će ljudi širom svijeta moći uživati u najboljim filmovima, serijama ili dokumentarcima istovremeno. Uz pomoć interneta prebacujemo moć u ruke potrošača, koji će naše programe moći gledati bilo kad, bilo gdje i na bilo kojem uređaju”, istakao je Hastings.

Netflix neće biti dostupan na Krimu, Sjevernoj Koreji i Siriji. Iz kompanije najavljuju originalne sadržaje u 2016. godini, prenosi Klix. Najavljeno je kreiranje 31 novog sadržaja uz prikazivanje već postojećih serija, dvadesetak igranih i dokumentarnih filmova, širok spektar stand up komedija, te originalnih dječijih serija.

Pored već postojećih 17 jezika, koliko podržava platforma Netflixa uvode se arapski, korejski i kineski jezik. Jedna od najvećih prednosti Netflixa je što program koji gledate možete pauzirati kada poželite i bez ikakvih ometanja s reklamama.

Listu zemalja u kojima će biti dostupan možete pronaći ovdje.

PODIJELI