PODIJELI

Predstavljanjem najnovijeg pametnog telefona, HTC je otkrio na čemu su u tajnosti radili posljednjih 12 mjeseci.

Najnoviji član HTC porodice pametnih telefona donosi spoj vrhunske kamere i zlatnog standarda zvuka, smjelog dizajna jednodjelnog metalnog kućišta i neprevaziđenih performansi.

Dizajniran do savršenstva

HTC 10 uvodi novi pristup dizajnu sa smjelim linijama kućišta od čvrstog metala. Ivice oborene pod uglom od 45 stepeni savršeno hvataju svjetlost i dodatno ističu tanji, elegantniji izgled prednje strane uređaja – u potpunosti od stakla koje se idealno stapa sa metalnim kućištem.

Na modelu HTC 10 dizajnerski timovi stvorili su telefon na kome je i taster za uključivanje predivno izveden, gdje zvučnici elegantno izgledaju i još bolje zvuče, a biometrijski senzor prepoznaje otisak prsta iz gotovo bilo kojeg ugla.

Projektovan da beskompromisno izdrži svakodnevne udarce, potrese i ogrebotine, HTC 10 je na više od 168 sati podvrgnut ekstremnim temperaturnim testovima u rasponu od  hladnih -20 °C do užarenih 60 °C , uz više od 10.000 ciklusa testova na padove, savijanja, ogrebotine i podložnost koroziji.

Vrhunska kamera!

Sa prvim na svijetu optički stabilizovanim objektivima i povećanim otvorom blende (f / 1,8) na obje – prednjoj i zadnjoj kameri, novim i većim senzorima, sa 12 miliona UltraPixel-a nove generacije (1.55um po pikselu), bržim laserskim autofokusom na glavnoj kameri, širokougaonim objektivom i blicem na prednjoj UltraSelfieTM kameri, ovaj pametni telefon omogućuje snimanje izuzetno oštrih fotografija visoke rezolucije u uslovima slabog osvjetljenja – bilo da ste iza ili ispred objektiva.

Uz kameru spremnu za fotografisanje u samo 0,6 sekundi i laserski auto-fokus druge generacije koji omogućava brže snimanje izoštrenih fotografija, to je dovoljno brzo i za rad u režimu višestrukog okidanja (burst mode). Sve postavke su takođe prikladno smještene nadohvat ruke, dok Pro režim (Pro Mode) i dalje nudi napredne opcije za iskusnije fotografe, uključujući funkcionalnost RAW formata.

Najbolji slikom, najbolji zvukom

HTC kombinuje  živopisan 4K video zapis sa prvim na svijetu 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa, koji bilježi 256 puta više detalja nego standardni snimak zvuka i to na dvostruko širem opsegu frekvencija, što omogućuje da „oživite“ svoj snimak, kao da ste uživo na mjestu snimanja.

HTC 10 je certifikovan za Hi-Res zvuk i osmišljen da muzika zvuči onako kako je izvođač i zamislio. Jednostavno stvoren za audiofile. Pojačalo za slušalice dvostruko je snažnije od konvencionalnog pojačala za slušalice. Mogućnost konverzije iz 16-bitnog u 24-bitni audio format i visokoperformantna konverzija iz digitalnog u analogni format izvrsno se nadopunjuju i proizvode 10 puta manju distorziju zvuka od ostalih uređaja na tržištu, što sveukupno omogućuje upotpunjenu reprodukciju zvuka koju je teško nadmašiti.

Svako od nas čuje drugačije, zbog čega sistem Ličnog audio profila (Personal Audio Profile) na modelu HTC 10 još više poboljšava audio ugođaj. Kreiranjem jedinstvenog profila koji je podešen prema vašem individualnom sluhu, uređaj dinamički prilagođava pojedine frekvencija zvuka svakom uhu, što vam omogućava da čujete muziku onako kako je umjetnik zamislio. Redizajnirani HTC BoomSound Hi-Fi zvučnici imaju odvojeni visokotonac i vufer (woofer) zvučnik, isto kao i vodeća akustična ozvučenja, u spoju sa namjenskim pojačalom na svakom zvučniku. Sve te mogućnosti dodatno pojačavaju doživljaj i jasnoću zvuka sa kakvom se još uvek niste susreli na nekom pametnom telefonu.

Najbolje performanse

htc 10 1

Aplikacije se pokreću dvostruko brže i rade u skladu sa najvišim standardima, dok quad HD ekran nove generacije prikazuje 30% više boja, pružajući pravi bioskopski osjećaj, a tu je i 50 posto brži odziv ekrana u odnosu na prethodnika – primjetan po savršenom prepoznavanju čak i najmanjih i najbržih pokreta prstom po ekranu uređaja.

Sigurnost je visoko na listi prioriteta korisnika pa su proizveli čitač otiska prsta koji munjevitom brzinom otključava uređaj u samo 0,2 sekunde, i koji ima razvijen algoritam da tokom vremena sve brže i preciznije očitava vaš otisak prsta.

HTC 10 se može pohvaliti najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom sa unaprijeđenom 4G LTE tehnologijom. Uređaj dolazi sa Boost+ sistemom koji je osmišljen da ubrza vaš telefon, da smanji potrošnju baterije i obezbijedi vam efikasne bezbjednosne opcije i mogućnosti za upravljanje aplikacijama. Među njima su i smart boost, funkcija koja automatski optimizuje memoriju telefona, game battery booster koja smanjuje potrošnju energije tokom igranja igrica, kao i novi Power Botics sistem koji automatski otkriva i zatvara aplikacije koje koriste previše energije, što produžava trajanje baterije za 30% i omogućuje do dva dana korištenja sa jednim punjenjem.

Boost + ne samo što optimizuje performanse, tako što olakšava pokretanje aplikacija, već njegova funkcija App Lock pruža i dodatnu zaštitu omogućujući vam da zaključate neku aplikaciju koju ste odabrali, dok App Manager pruža instant-rješenje u slučajevima kada aplikacija „zablokira“.

HTC 10 dolazi i sa punjačem za brzo punjenje, 3.0 Rapid Charger sa unaprijeđenom tehnologijom upravljanja toplotnom disipacijom, tako da baterija može da se napuniti i do 50% u roku od samo 30 minuta – što je idealno u situacijama kada pred kraj radnog vremena otkrijete da vam je baterija na telefonu skoro prazna.

Kontrola u vašim rukama!

Smanjenjem broja duplih i prethodno učitanih aplikacija i bloatware softvera, uz spoj najboljeg što HTC i Google mogu ponuditi, kreirali smo moderniji telefon koji vam daje opciju da vi budete ti koji će odlučiti šta će se nalaziti na istom.

Uz novi, specijalno kreirani HTC-ov Freestyle izgled ekrana (Freestyle Layout), više ne morate da koristite „mrežu“ na ekranu koja diktira njegov izgled. Sada možete da budete kreativni prevlačenjem ikonica, naljepnica i mini-aplikacija (widgeta) gde god vam se sviđa. Možete da ih slažete jedne iznad drugih, grupišete ih, „linkujete“ naljepnice sa aplikacijama ili da potpuno uklonite ikonice sa ekrana – izbor je vaš.

Sa najnovijom verzijom HTC Tema (HTC Themes) dobijate pristup hiljadama tema, a svaka od njih dolazi sa sopstvenim ikonicama, pozadinama i melodijama, tako da telefon savršeno možete da prilagodite svom ličnom stilu.

PODIJELI