PODIJELI

Po sada već ustaljenom principu, do dana zvaničnog predstavljanja novog modela, mediji su spekulisali o novim opcijama koje će korisnici ovog telefona moći da koriste.

Zanimljiv detalj je da je Tim Cooka na događaj u San Franciscu dovezao glumac James Corden, a u kolima im se u jednom trenutku pridružio pjevač Farel Williams. On je direktno iz kola kojim su došli izašao na binu i počeo sa predstavljanjem novih Apple proizvoda. Sada sa sigurnošću znamo šta sa sobom donosi iPhone 7 od novih opcija, a to su:

1. iPhone 7 i iPhone 7 Plus će se prodavati sa različitim kapacitetima memorije – od 32, 128 i 256 GB.

2. Stari džek za slušalice više ne postoji. Umjesto njih, predstavljene su bežične slušalice – Air Pads koje će koštati 159 dolara i u prodaji će se naći u oktobru;

3. Po prvi put, iPhone je vodootporan;

4. Dvije zadnje kamere od 12 megapiksela. Ovime je kvalitet fotografija znatno poboljšan. Prednja kamera je takođe pojačana i sada ima rezoluciju od 7 megapiksela;

5. Izgled “home” dugmeta je drugačiji;

6. Ekran je svjetliji za 25 % u odnosu na prošle modele, poboljšan je i menadžment boja. Na svečanosti u San Francisku su takođe predstavljeni i drugi proizvodi poput druge generacije Apple Watch.

PODIJELI